+358 44 534 6914
Tarjouskori

PYYDÄ TARJOUS

Kaarle Ohra

Kaarlen erittäin korkea satopotentiaali, hyvä korrenlujuus ja erinomainen taudinkestävyys tuovat monitahoisen ohran viljelyyn selvää lisäarvoa.

Käyttötarkoitus

Rehuohra

Huippusatoisana lajikkeena valkuaispitoisuus on melko alhainen, mutta Kaarlen tuottama valkuaissato hehtaaria kohden on lajikkeiston korkeimpia. Kaarle on erittäin suurijyväinen lajike. Kaarlen korsi on hieman pidempi kuin useimpien muiden ohralajikkeiden, mutta Kaarlen korsi on erittäin luja.

Viljelyohje

Kaarle on myöhäinen monitahoinen, jota suositellaan ensisijaisesti vyöhykkeille I-IVe. Sen kasvuaika on virallisissa lajikekokeissa ollut 92 päivää. Kaarle on menestynyt erinomaisesti eri vuosina ja kaikilla viljelyvyöhykkeillä. Se sopeutuu hyvin myös eri maalajeille.

Suurimmat satoerot Kaarlen hyväksi muihin lajikkeisiin nähden on muodostunut karkeilla kivennäismailla ja savimailla.

Kaarlen taudinkestävyys on kokonaisuutena erittäin hyvä. Lehtilaikkutautien ja fysiologisten laikkujen yhteismäärä virallisissa kokeissa on ollut alhaisempi kuin minkään muun ohralajikkeen. Kestävyys verkkolaikkua sekä rengaslaikkua vastaan on erinomainen ja härmänkestävyys kohtalainen. Tyvi- ja lehtilaikkua Kaarlella on esiintynyt vähemmän kuin ohralajikkeissa keskimäärin.

Osastot: ,
Lisää tuote ostoskoriin pyytääksesi tarjouksen tuotteista
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram