+358 44 534 6914
Tarjouskori

PYYDÄ TARJOUS

Luomu Sylvester Ohra

Korkeasatoinen monitahoinen luomu ohra eri olosuhteisiin. Myöhäinen Sylvester on toimiva paketti korkeaa satoa, lujakortisuutta, kuivuuden ja taudinkestävyyttä koko ohranviljelyalueelle.

Käyttötarkoitus

Rehu
Tärkkelystuotanto

Sylvester soveltuu käytettäväksi tärkkelys- ja rehuohrana. Sen jyväkoko ja keskimääräinen tuhannenjyvänpaino ovat hyvä tasolla ja täysjyväprosentti sekä tärkkelyspitoisuus korkeita. Täysjyväprosentti on virallisissa lajikekokeissa ollut korkeampi kuin mittarilajikkeella Kaarlella. Sylvesterin hehtolitranpaino on samaa tasoa kuin Kaarlella.

Sato

Virallisissa lajikekokeissa Sylvesterin sato on ollut 6 % korkeampi kuin mittarilajikkeena olevan Kaarlen. Lajikkeen hyvää sopeutumiskykyä kuvaa sen menestyminen kaikilla viljelyvyöhykkeillä, eri vuosina ja eri maalajeilla. Sylvester sietää myös erittäin hyvin happamuutta.

Viljelyohje

Suositellaan vyöhykkeille I, II, III, IV.

Sylvesterin korsi on keskimittainen ja erittäin luja. Virallisissa kokeissa lakoprosentti on ollut 2 %

Sylvesterin kokonaistaudinkestävyys on erittäin hyvä. Ohran tyvi- ja lehti-laikkua vastaan Sylvesterillä on poikkeuksellisen hyvä kestävyys. Kestävyys verkkolaikun verkko- ja spottityyppiä vastaan on hyvä, ohran härmän kestävyys kohtalainen ja kestävyys rengaslaikkua vastaan hyvä. Lehtilaikkutautien ja fysiologisten laikkujen yhteismäärä virallisissa kokeissa on ollut Sylvesterillä hyvällä tasolla verrattuna muihin myöhäisiin lajikkeisiin. Aikaisiin monitahoisiin markkinalajikkeisiin verrattuna Sylvesterin taudinkestävyys on erittäin hyvä. Sylvesterillä on uusille lajikkeille tyypillisesti hyvä typenottokyky, jolloin myös satoa tulee hyvin. Valkuainen saattaa kuitenkin jäädä alhaiseksi ellei lisälannoituksesta ole huolehdittu. Sylvesterillä lannoitustarve on korkea, joten lannoitusohjelmaan kannattaa kiinnittää huomiota.

Osastot: , Avainsanat tuotteelle , , , ,
Lisää tuote ostoskoriin pyytääksesi tarjouksen tuotteista
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram